Fysioterapi i Kyrkslätts Servicecentral

Fysioterapi

Kyrkslätts Servicecentral erbjuder förutom mångsidiga motionstjänster och grupprehabilitering även individuell fysioterapi för personer i alla åldrar och kondition. Till den individuella fysioterapin kan du komma med läkarremiss eller utan.

Målet med fysioterapi är att upprätthålla, förbättra och återställa hälsan, funktionsförmågan och rörligheten. Från oss får du handledning och rådgivning, terapeutiska övningar samt manuell och fysikalisk terapi.

På fysioterapeutens mottagning bemöter man klienten som en individ. Vid det första besöket kartläggs klientens situation med en grundlig förundersökning, och på basen av den uppgörs en individuell rehabiliteringsplan. Tyngdpunkten ligger på aktiv rehabilitering. Målet kan till exempel vara att lindra smärta, återställa rörelsebanorna eller kontrollen av rörelserna.

LYMFATERAPI

Lymfaterapi är ett effektivt sätt för att minska svulland i kroppen. Behandlingen består av lätta, jämna och rytmiska rörelser, som förbättrar lymfkärlens funktion. Målet är att försnabba lymfkärlens transportförmåga, främja borttransporten av vätska och på så sätt minska svullnad. Ersättning fås från FPA om du har en läkarremiss som fås efter bland annat bröstcanceroperation, kronisk infektion eller annat kirurgiskt ingrepp. Vi mäter och beställer också stödstrumpor.

Förfrågningar och tidsbeställning: Fysioterapeut/lymfaterapeut Piia Mäkelä tel. 050 565 1795

Grupprehabilitering (TOIMI-rehabilitering)

TOIMI-rehabiliteringen är rehabilitering i grupper. Målet är att upprätthålla funktionsförmågan och/eller förbättra den som stöd för att klara sig i hemmet. I gruppen tränar man enligt det individuella programmet balansen, muskelkraften och uthålligheten. Man kan delta i rehabiliteringen genom att betala den själv eller med kommunens betalningsförbindelse

Personalen

Christa Sågbom Fysioterapeut, Personal Trainer och Pilates-ledare

Christa är en energisk fysioterapeut, som inte lämnar någon kall. Christas styrkor är neurologisk rehabilitering, fysioterapi för de nedre extremiteterna samt konditionssalshandledning och kroppsviktsträning. Vid sidan om arbetet är Christa tränare för barn inom redskapsgymnastik, hon studerar även till vildmarksguide, spelar innebandy och trivs bra både i kajaken och på fjällen.

• Fysioterapeut YH, Arcada Yrkeshögskola 2011
  • Neurologisk rehabilitering 2017
  • PhysioPilates-ledare I-nivå 2014 och II-nivå 2016
  • PhysioTrainer 2015
  • SPS (Spiral Stabilization) 2014 ja 2015
  • Kinesiotejpning 2012

Piia Mäkelä Fysioterapeut, Lymfaterapeut och Idrottsinstruktör

• Fysioterapeut YH, Lahden Ammattikorkeakoulu 2008
  • Lymfaterapeut, Varalan Urheiluopisto 2014
  • Idrottsinstruktör YH, Lahden Ammattikorkeakoulu 2006

Serena Tatananni, Mammaledig! Fysioterapeut, Idrottsmassör och PhysioPilates-ledare

Serena är en glad och kreativ person. Serenas styrkor är ledning av gruppmotion och manuell behandling. Vid sidan om studierna har Serena fungerat som motionsledare inom dans, kroppsvård och motion. Serena utövar sång samt joggning med hunden ute i naturen.

• Fysioterapeut YH, Mikkelin Ammattikorkeakoulu 2015
  • Idrottsmassör, SUHO 2011
  • Faskiamanipulation nivå I-utbildning 2016
  • PhysioPilates-ledare I 2015