Fysioterapia Kirkkonummen Palvelukeskuksessa

Fysioterapia

Kirkkonummen Palvelukeskus tarjoaa monipuolisten liikuntapalveluiden ja ryhmäkuntoutuksen lisäksi yksilöfysioterapiaa kaiken ikäisille ja kuntoisille. Yksilöfysioterapiaan voit tulla lääkärin lähetteellä tai ilman. 

Fysioterapian tavoitteena on terveyden, toimintakyvyn ja liikkumisen ylläpitäminen, edistäminen ja palauttaminen. Meiltä saat ohjausta ja neuvontaa, terapeuttisia harjoitteita sekä manuaalista ja fysikaalista terapiaa.

Fysioterapeutin vastaanotolla asiakas kohdataan yksilönä. Ensimmäisellä käynnillä kartoitetaan asiakkaan tilanne perusteellisella alkututkimuksella, jonka pohjalta laaditaan yksilöllinen kuntoutussuunnitelma. Painopiste on aktiivisessa kuntoutuksessa. Tavoitteena voi olla esimerkiksi kivun lievittyminen, liikeratojen palauttaminen tai liikkeen hallinta.

LYMFATERAPIA

Lymfaterapia on erinomainen hoitomuoto eri syistä johtuvan turvotuksen poistamiseen. Lymfaterapia on kevyttä manuaalista käsittelyä, jossa imusuoniston toimintaa tehostetaan pehmein ja pumppaavin liikkein. Lymfaterapiasta saa lääkärin lähetteellä KELA-korvausta vielä vuoden 2018 loppuun, kun kyseessä on rintasyöpäleikkaus tai muu laaja kirurginen toimenpide, ruusuinfektio tai synnynnäinen imusuoniston kehityshäiriö. Lymfaterapiaan kuuluu tärkeänä osana kompressiosidokset ja tukituotteet.

LÄÄKINNÄLLISET HOITOSUKAT

Palvelukeskuksesta on saatavissa Sigvaris-merkkisiä lääkinnällisiä hoitosukkia. Ota yhteyttä lymfaterapeuttiimme ja saat yksilöllistä ohjausta tukisukkien käyttöön. Lymfaterapeutti mittaa jalkasi, auttaa oikeanlaisten sukkien valinnassa ja tilaa juuri sinulle sopivat hoitosukat.

Lisätiedustelut ja ajanvaraus: Fysioterapeutti/lymfaterapeutti Piia Mäkelä p. 050 565 1795

ÄITIYSFYSIOTERAPIA

Äitiysfysioterapian tavoitteena on äidin kokonaisvaltainen hyvinvointi. Vastaanotolla voidaan mm. ennaltaehkäistä ja hoitaa raskauden aikaisia tai synnytyksen jälkeisiä ongelmia, ohjata sopivia liikuntamuotoja, hoitaa liitoskipuja sekä ohjata synnytyksestä palautumista.

Erkaumaa esiintyy kaikilla raskaana olevilla. Se on luonnollinen muutos vatsalihaksissa, joka antaa tilaa kasvavalle sikiölle. Synnytyksestä palautuminen on usein spontaania ja vatsalihakset palautuvat muutamassa kuukaudessa. Joskus palautuminen saattaa olla hidastunut syystä taikka toisesta. Äitiysfysioterapeutin vastaanotolla voidaan tarkastaa vatsalihasten ja lantionpohjan toiminta ja ohjata yksilöllisesti harjoitteita tukemaan erkauman ja lantionpohjan palautumista. Jos Sinulla on epävarma olo omasta palautumisesta, varaa aika vastaanotolle ja tehdään yhdessä suunnitelma joka sopii juuri Sinulle!

Lisätiedustuelut ja ajanvaraus: Fysioterapeutti Serena Tatananni p. 050 346 4553

RASKAUSHIERONTA

Raskaushieronta sopii kaikille odottaville äideille läpi raskausajan. Usein raskauden tuomat muutokset saavat odottavat äidit hakeutumaan hoitoon kun vatsa alkaa kasvaa ja kehon painopiste muuttuu.

Hoidon tavoitteena on äidin hyvinvointi. Hieronnan avulla voidaan lievittää lihaskireyksiä, vilkastuttaa laskimoverenkiertoa ja vähentää turvotusta sekä auttaa äitiä rentoutumaan. Äiti jakaa tunteensa kohdussa kasvavan sikiön kanssa. Hetki hemmottelua tuo hyvää oloa niin äidille kuin sikiölle.

Raskaushieronnassa käytetään erikoistyynyjä joilla tuetaan odottava äiti mukavaan kylkimakuuasentoon ja puoli-istuvaan asentoon. Hieronta voi olla kokovartalon hemmotteleva hoito tai ongelma-alueisiin keskittyvä hoito. Hoidon aikana huomioidaan myös kohdussa kasvava sikiö hieromalla äidin vatsa hellästi. Jokainen hoito toteutetaan asiakkaan yksilöllisten tarpeiden mukaan.

Raskaushieronta ei ole vaarallista missään raskauden vaiheessa. On kuitenkin hyvä tietää raskaudesta jolloin tiettyjä asioita vältetään hoidon aikana. Synnytystä voidaan stimuloida akupisteitä hieromalla mutta niitä ei käsitellä enne RV 40+0.

SYNNYTYKSEN JÄLKEINEN HIERONTA

Synnytyksestä palautumista voidaan edesauttaa hieronnalla. Käsittelyllä lievitetään lihaskireyksiä joita imetys tai raskauden tuomat muutokset kehossa ovat voineet aiheuttaa. Sektioarpea voidaan hieronnan yhteydessä käsitellä. Nauti hetki hemmottelusta ja lataa akkusi täyteen. Voit ottaa vauvan mukaan hoitoon.

Lisätiedustelut ja ajanvaraus: Fysioterapeutti Serena Tatananni p. 050 346 4553

Henkilökunta

Christa Sågbom   Fysioterapeutti, Personal Trainer ja Pilates-ohjaaja

Christa on energinen fysioterapeutti, joka ei jätä ketään kylmäksi. Christan vahvuuksia ovat neurologinen kuntoutus, alaraajojen fysioterapia sekä kuntosaliohjaus ja kehonpainoharjoittelu. Christa valmentaa työn ohessa lasten ja nuorten telinevoimistelua, opiskelee eräoppaaksi ja harrastaa salibandya, sekä talviurheilulajeja.

Jag betjänar också gärna på svenska.

 • Fysioterapeutti AMK, Arcada Yrkeshögskola 2011
 • Neurologisen kuntoutuksen erityiskoulutus 2017
 • PhysioPilates-ohjaaja I-taso 2014 ja II-taso 2016
 • PhysioTrainer 2015
 • SPS (Spiral Stabilization) 2014 ja 2015
 • Kinesioteippaus 2012 

Piia Mäkelä Fysioterapeutti, lymfaterapeutti ja liikunnanohjaaja

Piian juuret ovat Keski-Pohjanmaalla ja hänen puheestaan saattaakin löytää sillon tällöin pohojalaisia murresanoja. Piia on valoisa ja eloisa joukkuepelaaja, jolla on usemman vuoden kokemus tules-puolen fysioterapiasta. Piian erikoisosaamisena on lymfaterapia sekä selän kiputilat ja niiden käsittelyt. Ennen Kirkkonummelle tuloaan hän työskenteli Tampereella 7 vuotta yksityisellä puolella. Vapaa-ajallaan Piia viihtyy jumpissa, lenkkipolulla ja käsitöiden parissa. 

 • Fysioterapeutti AMK, Lahden Ammattikorkeakoulu 2008
 • Lymfaterapeutti, Varalan urheiluopisto 2014
 • Liikunnanohjaaja AMK, Lahden Ammattikorkeakoulu 2006
 • Somatic Pilates ohjaajaopiskelija


Serena Tatananni, Äitiyslomalla! Fysioterapeutti, Urheiluhieroja ja PhysioPilates-ohjaaja

Serena on iloinen ja luova persoona. Serenan vahvuuksia ovat ryhmäliikunnan ohjaus ja manuaalinen käsittely. Opiskelujen ohessa Serena on toiminut liikunnanohjaajana niin tanssin, kehonhuollon kuin kuntoilun saralla. Äidiksi tultuaan Serena on kokenut äitien hyvinvoinnin tärkeäksi ja haluaakin nyt tarjota laadukkaita palveluita odottaville ja synnyttäneille äideille. 

 • Fysioterapeutti AMK, Mikkelin Ammattikorkeakoulu 2015
 • Urheiluhieroja, SUHO 2011
 • Äitiysfysioterapian peruskoulutus, FemiHealth Oy 2018
 • Raskaushierontakoulutus, Hoitola Organic Spirit 2018
 • Faskiamanipulaatio taso I -koulutus 2016
 • PhysioPilates -ohjaaja I 2015
 • Dancetone Kaiken Maailman Tuolijumppaa 2015
 • Kinesioteippaus 2011

Kerro meistä kavereillesi

Hinnasto

Yksilöfysioterapia
30 min 45 €
45 min 57 €
60 min 61 €
Hieronta
30 min 39 €
45 min 45 €
60 min 55 €
Lymfaterapia
60 min 65 €
Kinesioteippaus (sis. teipit ja teippauksen)
15 min 15 €
30 min 30 €